Интересни факти и знакови места представя книгата „Страници от Пазарджик и областта“

0
82

Излезе от печат книгата „Страници за Пазарджик и областта“ с автор Ваня Николова, която е историк по образование, но дълги години работи като репортер и главен редактор в радио „Фокус“ – Пазарджик“. Книгата представя авторски и сборни материали от проучвания и интервюта по различни теми, свързани с Пазарджик и общините в региона, подредени в 400 цветни страници.

„Страници за Пазарджик и областта“ съдържа над 150 статии за историята, културата и традициите в областта. В изданието ще откриете интересна информация за това коя е пазарджишката Венера и къде се намира сега тя, кои са тайните на крепостта „Острия връх“, ще научите повече за съкровищата от монети, намирани край село Величково, за единствената Геомагнитна обсерватория в България в Панагюрище, за най-богатата в Европа колекция от тракийски монети, която се пази в музея в град Септември и още много интересни статии, легенди и снимки от 12-те общини.

„Цветовете на родния ни край са много, нюансите в тях също. Те докосват сърцата и душите ни, карат ни да открием своя път и да поемем по него. Тогава всеки от нас вижда един различен свят и живот изпълнени със смисъл“, пише в Предговора към изданието Ваня Николова.  Книгата може да бъде закупена от автора с послание и автограф. За поръчки може да пишете на ivankaniko@abv.bg.

http://tophomeo.com/" target="_blank">
СПОДЕЛИ
Предишна статияЗа най-голямото запазено в България съкровище от тетрадрахми на Атина, открито в Черногорово
Следваща статияЗабравени легенди: „Янини грамади“ край село Славовица

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля напишете името си